CHARIS Preguntes i Respostes

PREGUNTES I RESPOSTES



1. Què és CHARIS?

CHARIS és un nou cos de servei internacional per a totes les expressions del corrent de gràcia que constitueixen la renovació carismàtica. CHARIS no és una associació de fidels o una federació d'associacions. Es tracta d'un servei ofert a totes les realitats carismàtiques existents.

2. Què vol dir CHARIS?

CHARIS és l'acrònim del Servei Internacional de Renovació Carismàtica Catòlica. La paraula CHARIS és grega, i significa "gràcia". La paraula "carisma" prové d'ella.

3. Com va néixer CHARIS?

CHARIS va néixer de la voluntat del sant Pare que l'Església tingués un nou servei únic que beneficiés totes les expressions de la Renovació Carismàtica Catòlica.

4. Què vol dir quan diem que CHARIS té personalitat jurídica pública?

La personalitat jurídica pública significa que CHARIS és erigit per la Santa Seu a través del Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida, a iniciativa d'aquestes autoritats eclesiàstiques, i que CHARIS actua en nom de l'Església al servei de totes les expressions de Renovació Carismàtica Catòlica.

5. Significa que la renovació carismàtica adquireix una figura jurídica pública?

No, no afecta l'estatus legal o canònic de les diferents expressions del RCC, per tant, no canvien d'estat.

6. Són totes les expressions de la renovació carismàtica necessàries per acceptar aquest nou servei?

No, CHARIS és un organisme de servei, no un òrgan de govern.

7. Com evolucionaran les coses?

Al desembre del 2018, el Dicasteri per als Laics, Famílies i Vida erigirà CHARIS i aprovarà els seus estatuts, que entraran en vigor el 9 de juny del 2019, Solemnitat de la Pentecosta. Fins llavors, la Fraternitat Catòlica i l'ICCRS continuaran existint i funcionaran de manera normal.

8. Què passa amb les comunitats de la Fraternitat Catòlica a partir del 9 de juny de 2019 i tots els serveis programats per al 2019-2020?

Les comunitats de la fraternitat catòlica continuaran vinculades al seu bisbe local. Estaran representades en estructures de CHARIS i podran convertir-se en xarxes de comunitats. Els serveis ja programats per a 2019-2020 seran respectats i organitzats per CHARIS.

9. Què passa amb l'oficina de ICCRS / FC després del 2019-2020 i què passa amb els serveis programats per ICCRS per al 2019-2020?

L'oficina de ICCRS / FC continuarà treballant a Palazzo San Calisto com a oficina de CHARIS, a partir del 9 de juny del 2019. Els serveis programats per ICCRS seran respectats i organitzats per CHARIS.

10. Què han de fer els Comitès de Servei Nacional per adaptar-se a CHARIS i quan?

Els Comitès de Servei Nacional han d'incloure totes les expressions carismàtiques de cada país en un Servei Nacional de Comunió. Igualment, totes les expressions carismàtiques de cada país haurien de començar, d'ara endavant, a organitzar reunions entre si per fomentar la comunió. S'espera que les coses s'estableixin o es moguin en aquesta direcció a la Pentecosta del 2019.


Per obtenir el document en pdf o word en català: